Yukarı

VİZE İŞLEMLERİ HİZMETİ

  • T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile aşağıdan temin edebileceğiniz “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir.
  • Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir.
  • Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Çorlu Travel sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
  • Vize başvuruları, tur hareketinden 1 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına, tur kalkış tarihine 1 aylık süre kalmasından itibaren, vize başvurunuzu bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.
  • Vize süresini konsolosluk belirler.
  • T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
  • KKTC ve Ercan Havaalanı’na ait kaşelerin pasaportta bulunmaması gerekmektedir. Bulunması halinde Yunanistan'dan başvuru yapamaz.
  • Yunanistan Konsolosluğu yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.
  • AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU TARAFINDAN YAYINLANAN DUYURUDA, 25 EYLÜL 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN YAPILACAK SCHENGEN VİZESİ MÜRACAATLARINDA PARMAK İZİ ALINMAYA BAŞLANMIŞTIR. 

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

AVUKAT-DOKTOR-ECZACI ve MÜHENDİS

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe ıslak imza, kaşeli
  • İş yeri faaliyet belgesinin ıslak imzalı aslı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)
  • İş yeri vergi levhası fotokopisi(son dönem)
  • İş yeri imza beyannamesi fotokopisi
  • Meslek kartı önlü arkalı fotokopisi
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK(en az 7.000 TL) banka çıktısı ise (ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

BANKA ÇALIŞANLARI
  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim(yeni) (35x45 mm)
  • Bankanın antetli kağıdına, müdür tarafından onaylanmış, görevinizi ve seyahat amacınızı belirten yazı (sicil numarası ve sandık numarası, baka şube adı, T.C., ad-soyad belirtilmelidir)
  • Bankanın vergi levhası fotokopsi (son dönem)
  • Bankanın faliyet belgesi ıslak izmalı veya elektronik imzalı (son 3 ay tarihli)
  • Bankanın imza sirküleri ve banka şubesinin imza sirküsü fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesini fotokopisi
  • Banka görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi (varsa)
  • Son 4 aylık maaş bordrosu(kaşeli,imzalı)
  • İşe giriş bildirgesi
  • Hizmet dökümü (e-devletten barkodlu, başvuru tarihinden en fazla 10 gün önce alınmış olmalıdır)
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka çıktısı (ıslak imza, kaşe, banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerini fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası(Tarafımızca temin edilir)

ÇİFTÇİ

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Çiftçilik belgesi (orijinali,ıslak imzalı,yeni tarihli)
  • Traktör ruhsatı
  • İşlediği tarla tapularının fotokopisi
  • Çiftçilik kayıt sistemi belgesi(orjinali,ıslak imzalı,güncel tarihli)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK(en az 7.000 TL) banka çıktısı ıslak imza, kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi(en az 5 adet)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

 DEVLET MEMURU

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet Biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış görev belgesi (elektronik imzalı olmalıdır)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının fotokopisi
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Son 4 aylık maaş bordrosu (mühür ve imzalı)
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL)banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

EMEKLİLER 

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet Biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Maaşını aldığı bankadan son 4 aylık maaş dökümü ve banka imza sirküleri
  • SGK ‘dan emeklilik belgesi (yazı, kaşe,imza ve mühürlü olacaktır)
  • T.C kimlik fotokopisi 
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL)banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

EV HANIMLARI

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Eşine ait iş evrakları
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

ÖĞRENCİ

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet Biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • Okuldan alınmış asıl öğrenci belgesi (Üniv. öğrencisi e-devletten, diğerleri de e-okuldan kaşeli,imzalı)
  • T.C Kimlik fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan noter onaylı muvafakatname gerekmektedir. Anne ve Baba ile birlikte seyahat edilmesi durumunda dahi muvafakatname mutlaka gereklidir. (orjinal ve güncel). Ebeveynleriyle beraber seyahat edecek olsa bile, her durumda, her  iki ebeveyn tarafından  noter onaylı orjinal 6 aydan eski olmayan muvafakatname gerekmektedir.  Eger kişi ebeveynlerinin dişindaki bir kişi ile seyahat edecek olur ise (öğretmeni, hala dayı vf.) her iki ebeveyn seyahat edecek kişiye noter onaylı, orjinal 6 aydan eski olmayan muvafakatname vermek durumundadır. Muvafakanamede seyahat edecek kişinin kimlik bilgisi ve ismi geçmelidir. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin başvuru formuna her iki ebeveynin imzası gerekmektedir.
  • Sponsor olan kişi de Noterden beyan vermek zorundadır(örn: ... isimle tc nolu .. anne babası şu.. cocuğun Yunnaistan'a gideceğim süresince tüm masrafları tarafımdan karşılanıyor olup birlikte seyahat edeceğiz... ) gibi Noter onaylı beyan sunmak durumundadır. Beyan güncel ve orjinal olmak zorundadır.
  • Anne veya babanın iş evrakları 
  • Varsa anne ve babanın geçerli Shengen vize fotokopisi/Yeşil pasaportlu ise ön sayfa fotokopisi
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Kişi 18 yaş üstüyse, şahsına ait son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir) Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.  Üniversite öğrencileri için gereklidir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı Seyahat  Sigortası ( Tarafımızca temin edilir.)

ESNAF ve SANATKÂRLAR ile SERBEST MESLEK SAHİPLERİ

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe ıslak imza ve kaşe
  • İş yeri imza beyannamesi fotokopisi
  • İş yeri faaliyet belgesi ıslak imzalı aslı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)
  • İş yeri vergi levhası fotokopisi (son dönem)
  • İş yeri ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları başvuru hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)     

SSK’YA BAĞLI MAAŞLI ÇALIŞAN

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • Şirketin antetli kağıdına, seyahat amacını belirten orjinal, yazı iş veren tarafından ıslak kaşeli ve imzalı olarak, (Firma merkezi Trakya dışında ve Trakya bölgesi içinde şubesi var ise görev yerinin Trakya bölgesi (şehir) belirtimelidir. Şahsına veya birlikte yaşadığı aile bireyine ait güncel sabit fatura(elektrik,su,doğal gaz gibi) 
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi
  • Şirket vergi levhası fotokopisi (son dönem 2017 yılana ait,kuruluş tarihi 4 aydan fazla olmalıdır)
  • Şirket ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı veya e-imzalı (son 3 ay tarihli)
  • SSK giriş bildirgesi
  • Son 4 aylık maaş bordrosu (iş yerinden kaşeli ve imzalı)
  • SGK hizmet dökümü (SGK'dan veya e-devletten barkodlu, başvuru tarihinden en fazla 10 gün önce alınmış olmalıdır)
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL)banka çıktısı ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları başvuru hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir)

ŞİRKET SAHİPLERİ

  • Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi
  • 2 adet biometrik resim (yeni) (35x45 mm)
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi
  • Şirket vergi levhası fotokopisi (son dönem)
  • Şirket ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden, kendi bilgilerinize ek olarak anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın, yani kısaca diğer aile bireylerinin doğum yerlerinin ve doğum tarihlerinin liste halinde gözükmesi gerekmektedir. Açık adres bilgileriniz ‘Yerleşim Yeri’ ibaresinin yanında görülebilmelidir.)
  • Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL)banka çıktısı ise ıslak imza,kaşe,banka imza sirküleri ve banka hesapları başvuru hesapları randevu tarihi ile 7 günden eski olmaması gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir. 
  • Eski schengen vizelerin fotokopisi
  • Yurtdışı Seyahat Sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

Vize Sözleşmesini indirmek için aşağıdaki linki tıklayınız...

VİZE İŞLEM SÖZLEŞMESİ